Categories
Akhir Zaman

Wajah Sebenar Arab Saudi

Izzuddin Al Jitrawiy

Illuminati telah mencipta dua bentuk gerakan yang menekan masyarakat. Pertama, Demokrasi Liberal, untuk Barat menentang Keganasan dan kedua, gerakan politik berwajahkan Islam. Kedua-dua gerakan ini akan memaksa kita bergerak ke arah objektif akhirnya iaitu New World Order. Strategi Freemason ialah merosakkan Islam dari dalam islam itu sendiri.

Mereka merosakkan islam dan sunnah yg di bawa Rasulullah dgn islam versi mereka iaitu Wahhabi. Mereka berjaya merosakkan Mekah dengan binaan2 yg menutup kebesaran Kaabah dan dari kota ibadah menjadi kota perlancongan.

Segala peninggalan Rasulullah dimusnahkan atas alasan bidaah, tetapi artifak berhala tidak pula dimusnahkan, malah dipelihara dalam muzium dan menelan belanja berbillion2. Sekarang raja dah mati, akan berlakulah perebutan kuasa pemerintahan dan apa yg tertulis dlm Quran akan berlaku. Negara Arab Saudi lahir dari konspirasi Illuminati sempena nama Bani Saud. Keluarga Ibnu Saud adalah Freemason keturunan Yahudi (Bani Al-Masalikh) dan dipilih sendiri oleh Rothschild.
Siapakah Rothschild??? Rothshchild adalah penaja utama organisasi penyembahan syaitan terbesar didunia iaitu Illuminati.

Silakan follow saya disini..

Dapatkan FREE EBOOK TEASER “Batalion Al Mahdi- Kebangkitan ufuk timur”

Copyright © 2020 Izzuddin Al Jitrawiy | Developed by AlimAgency.com

Categories
Sejarah

Kesultanan Melayu Sarawak?

Izzuddin Al Jitrawiy

Kesultanan Sarawak (Jawi : كسلطانن سراوق دارول هان) ialah kerajaan Melayu tradisional, pendahulu bahagian Kuching hari ini, Sarawak. Kerajaan ini diasaskan pada tahun 1599 dan menyaksikan pemerintahan Sultan tunggal, Sultan Tengah, Pangeran Brunei, yang dikenal sebagai Ibrahim Ali Omar Shah dari Sarawak.

Negeri ini menjalin hubungan erat dengan Brunei, Johor dan memerintah dinasti peraturan untuk kerajaan Melayu di Borneo barat termasuk Sambas, Sukadana dan Tanjungpura-Matan. Kerajaan dibubarkan berikutan pembunuhan Sultan Tengah pada tahun 1641. Pentadbiran wilayah kemudiannya digantikan oleh gabenor Melayu tempatan yang dilantik dari Brunei, menyatukan semula kawasan itu ke Brunei sebelum era Rajah Putih.

Silakan follow saya disini..

Dapatkan FREE EBOOK TEASER “The Rise Of Fallen Kingdom- Keagungan empayar nusantara”

Copyright © 2020 Izzuddin Al Jitrawiy | Developed by AlimAgency.com

Categories
Sejarah

Benarkah Gautama Buddha Seorang Nabi?

Izzuddin Al Jitrawiy

Telah dikesan, bangsa ini sudah mempunyai kerajaan yang besar dan bertamadun 2000 tahun dahulu dan mungkin lebih lama sebelum itu menjangkau 4000 sebelum masehi. atau zaman Lemuria seperti teori yang dibangunkan oleh Prof Arysio Santos?. Bukti terbaru ialah terjumpanya tapak monumen, pusat peleburan besi dan jeti berbumbung atap genting di Sungai Batu, Lembah Bujang, Kedah yang dikesan dibina pada abad ke 2 masehi.

Pada ketika itu masyarakat Mala menganut agama Hindu. Dipercayai agama Hindu yang di anuti bukanlah seperti mana agama Hindu yang ada sekarang tetapi agama Veda yang mana bahasa keagamaannya ialah sanskrit bukannya tamil. Apabila datangnya agama Buddha, raja dan rakyat Mala meninggalkan agama Hindu dan menganut Buddha pula. Ada keanihan di situ.. kenapa? Ianya pasti agama Buddha yang mereka anuti juga tidak seperti mana agama Buddha yang wujud sekarang.  Akhirnya bila seruan Islam sampai, raja dan seluruh rakyat Mala ini memilih untuk beralih kepada agama Islam sehinggalah sekarang. Kenapa begitu mudah mereka bertukar agama? Tentu ada rahsia disebaliknya.

Silakan follow saya disini..

Dapatkan FREE EBOOK TEASER “The Rise Of Fallen Kingdom- Keagungan empayar nusantara”

Copyright © 2020 Izzuddin Al Jitrawiy | Developed by AlimAgency.com